Condamnări pentru două ţepare care au păcălit peste 100 de sălăjeni

Două femei, una din judeţul Sălaj şi o alta din Cluj, au fost condamnate, zilele trecute, de către magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei, pentru că au înşelat peste 100 de persoane, promiţându-le locuri de muncă în străinătate. Oamenilor li s-a pretins să plătească un comision în schimbul căruia inculpatele se ocupau de intermedierea şi plasarea forţei de muncă.
Potrivit informaţiilor furnizate de către oficialii instanţei de sub Măgura, în perioada iunie-septembrie 2011, Bulea Erzsebet, din Şimleu Silvaniei, şi Victoria Natalia Abrudan, din comuna Căpuşu Mare, judeţul Cluj, au indus în eroare mai multe persoane, încasând de la fiecare 230 de euro, sub pretextul că le vor oferi locuri de muncă în străinătate. În acest fel, în conturile inculpatelor au ajuns peste 20.000 de euro.
Săptămâna trecută, judecătorii şimleuani au condamnat-o pe Bulea Erzsebet la trei ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de şapte ani.
La rândul său, inculpata din Căpuşu, care avea la activ o condamnare, cu suspendare, într-un dosar de abuz de încredere, s-a ales cu cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare. Pedeapsa a fost sporită cu nouă luni, întrucât inculpata a fost găsită vinovată şi de încercarea de a determina două persoane la mărturie mincinoasă, prin oferirea de bani. Pedeapsa finală a fost şase ani de închisoare cu executare.
Celor 104 persoane constituie ca părţi civile în dosar, instanţa a dispus ca partenerele de infracţiuni să le achite daune materiale în valoare de aproape 22.000 de euro.
Soluţia Judecătoriei Şimleu poate fi atacată cu apel.

Alte articole

One Thought to “Condamnări pentru două ţepare care au păcălit peste 100 de sălăjeni”

  1. zoom

    Vrem poze cu ele ca sa le evitam pe viitor.

Leave a Comment