Concurs de tăiat porcul la Nușfalău. Nu vor lipsi ciorba acră și pălinca în unghie de porc

Localitatea Nușfalău va găzdui la finalul lunii viitoare o nouă ediție a concursului de tăiat porcul, competiție organizată pentru prima oară la nivel local în anul 2015.

„Am anunțat deja că vrem să organizăm din nou acest concurs, de această dată în data de 29 ianuarie 2022. Avem deja echipe interesate de participarea la concurs, dar încă nu știm sigur cum va fi, dacă regulile sanitare ne vor permite să organizăm acest eveniment. Noi îl pregătim și vedem atunci”, ne-a declarat în această dimineață primarul comunei Nușfalău, Radu Mate.

Organizatorii vor să le arate tinerilor modul în care era preparată carnea de porc în trecut, cum era pârlit porcul cu paie, cum era pregătit cârnatul, caltaboșul, dar și modalitatea de preparare a unor specialități locale. În acest an nu a fost organizat concursul din cauza restricțiilor sanitare. Autoritățile și localnicii speră că evenimentul va putea fi organizat luna viitoare, fiecare echipă înscrisă în concurs urmând să vină cu porcul pe care îl vor transforma în preparate culinare. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor sanitare și veterinare în vigoare.

3 Thoughts to “Concurs de tăiat porcul la Nușfalău. Nu vor lipsi ciorba acră și pălinca în unghie de porc”

  1. Nicolae Lapoș:

    „Imbecilii”se vor strădui să împiedice organizarea evenimentului care face cinste Nușfalăului!!!

  2. IULIAN S

    Nu va fi acest eveniment

  3. Mitica

    Bine ca la Kaufland nu e nici o problema.aici in aer liber nu ia lasa?

Leave a Comment