Cod Rutier modificat: amenzi mai mari pentru șoferi și permis reținut dacă nu respectă anumite reguli

Codul Rutier va fi modificat din nou, din 12 octombrie. Șoferii vor plăti amenzi usturătoare, dacă nu respectă anumite reguli.

Proiectul aprobat de Guvern în 12 august i2ntră în vigoare la 60 de zile de la publicarea OUG în Monitorul Oficial. Din 12 octombrie, polițiștii rutieri vor aplica noile sancțiuni șoferilor care nu respectă legea.

Șoferii nu vor mai putea folosi telefonul mobil sau dispozitive cu ajutorul cărora se pot face înregistrări foto/video în timp ce conduc. Amenda este de până la 725 de lei şi 4 puncte de penalizare, însă cei prinși ar putea rămâne și fără permis de conducere.

Interdicția se aplică tuturor conducătorilor auto, indiferent dacă pentru vehiculul în cauză este nevoie sau nu de permis. Măsurile sunt pentru conducătorii mașinilor în mișcare, însă nu vor scăpa de amenzi nici șoferii care butonează telefonul la semafor.

Cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, precum biciclete sau trotinete, vor risca amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Alte articole

3 Thoughts to “Cod Rutier modificat: amenzi mai mari pentru șoferi și permis reținut dacă nu respectă anumite reguli”

  1. Anonim

    Ce-i debandada asta? Să bage permis și pentru trotinete!

  2. Anonim

    Și triciclete, ce , degeaba am cumparat-o lui fiica-mea ?

  3. Gikson

    Perfecto, crește siguranța pe drumurile publice și se fluidizează traficul. Cel puțin în București e jale din păcate. Nu se respectă nici o regulă : depășiri ale tramvaielor pe contrasens având bandă de rulare aglomerată de multele auto din oraș, culoarea roșie a semaforului e opțională și pentru pietoni, bicicliști sau șoferi, opriri sau staționări neregulamentare la fel, taximetre parcate oriunde, inclusiv pe pistele puține de biciclete… Dezastru…

Leave a Comment