Ciobanul care şi-a ucis în bătaie fârtaţii, condamnat la 12 ani de închisoare

Ciobanul care şi-a omorât în bătaie doi colegi de breaslă, la începutul lunii martie, în localitatea Cliţ, comuna Băbeni, îşi va petrece următorii 12 ani după gratii, au decis luni magistraţii Tribunalului Sălaj. Agresorul şi victimele erau angajaţi ca oieri pentru a avea grijă de turma unui sibian.
Mircea Traian Ilie, în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată de către procurorii sălăjeni sub acuzaţia de omor deosebit de grav. Pe fondul consumului de alcool, dar şi din cauza unor înţelegeri mai vechi, în noaptea de 1 martie, în jurul orei 22.30, inculpatul a năvălit în coliba în care dormeau cei doi bărbaţi şi le-a împărţit lovituri de bâtă cu nemiluita.
În urma loviturilor încasate, una dintre victime, un bărbat de 36 de ani, a murit pe loc, iar celălalt, în vârstă de 58 de ani, a intrat în comă de gradul IV. Victima a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, a ieşit din comă după câteva zile, însă, ulterior, a decedat.
În stabilirea pedepsei, instanţa a ţinut cont de circumstanţele atentuante, ciobanul criminal recunoscându-şi vina şi acceptând să achite câte 20.000 de lei ca daune morale fiecăruia dintre cei patru copii ai unei dintre victime.

Alte articole

One Thought to “Ciobanul care şi-a ucis în bătaie fârtaţii, condamnat la 12 ani de închisoare”

  1. coco

    12 ani pentru 2 vieti ? Milos, judecatorul !

Leave a Comment