Cinematograful Scala va fi gata în vara anului viitor

Contractul prin care Cinematograful Scala din Zalău va fi reabilitat, a fost semnat, joi, la Primăria Zalău, în prezența viceprim-ministrului Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administratiei Publice (MDRAPFE). La întâlnire au fost prezenţi Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în cadrul MDRAPFE, Manuela Irina Pătrăşcoiu, președintele Companiei Naționale de Investiții, Florin Florian, prefectul județului Sălaj, Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, precum și parlamentari sălăjeni.

Finanțarea obiectivului de investiții se face în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene prin Compania Națională de Investiții. Potrivit reprezentanților Primăriei Zalău, valoarea contractului de lucrări, semnat de către finanțatorul CNI și constructorul TCI din Cluj Napoca, este de peste 10 milioane de lei.

Valoarea lucrărilor finanțate de Municipiul Zalău este de 678.000 lei inclusiv TVA și cuprinde asigurarea utilităților, studiul de fezabilitate, lucrări de instalații electrice, montaj sisteme audio-video, dotări cu echipament tehnologic audio-video și mobilier.

Pentru sala de spectacole cu o capacitate inițială de 500 de locuri s-a propus redimensionarea prin divizarea în trei spații diferite și anume: Sală mare de cinema cu 245 + 2 locuri pentru persoane cu dizabilități locomotorii; Planetariu digital cu 25 de locuri; Sala mică de cinema 3D cu 38 + 2 locuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. În noua sală propusă va fi montat un ecran de 10 mp, iar poziția scaunelor va fi reconfigurată în trei zone separate, prin culoare de acces.

Soluția propusă pentru Planetariul digital este una de tip ”casă în casă”, sala va avea forma rotundă, în plan cu o alveolă în formă de dreptunghi pe unde se face accesul în sală. Plafonul este închis cu o cupolă ce reprezintă ecranul de proiecție al planetariului, care va fi singurul planetariu digital din vestul României.

Propunerea făcută pentru sala mică de cinema 3D are în vedere o tehnologie de ultimă generație. În ce privește spațiile conexe, un caracter special îl va avea foaierul în care s-a propus o ”cafenea culturală” cu circa 40 de locuri, mobilată cu fotolii și mese.

Durata de realizare a investiției este de 15 luni, dintre care două luni – partea de proiectare și 13 luni – partea de execuție. Împreună cu cinematograful, va intra în reabilitare, în viitorul apropiat, și blocul Scala.

 

 

 

 

 

 

2 Thoughts to “Cinematograful Scala va fi gata în vara anului viitor”

  1. Anonim

    Daca vor oferii calitate ,pretul biletului trebuie sa fie destul de mare sa nu intre toti taranii,tiganii

  2. Anonim

    O mare bucurie pt.cersetorii si spargatorii de seminte care momentan isi fac veacul in fata marilor magazine.

Leave a Comment