Cel mai longeviv primar al Şimleului a murit la vârsta de 83 de ani

A trecut la cele veșnice Ioan Pop, cel care a condus oraşul Şimleu Silvaniei timp de 16 ani, devenind, astfel, cel mai longeviv primar al urbei.
Născut la 26 septembrie 1933, în comuna Bobota, dintr-o familie de ţărani, Ioan Pop a absolvit clasele primare în comuna natală, cursurile liceale la Şimleu Silvaniei, apoi, cursurile Şcolii Tehnice din Carei – specializarea zootehnie.
A devenit primar al Şimleului în anul 1974, funcţie pe care a ocupat-o timp de 12 ani, până în 1986. De această perioadă se leagă unicul şi în acelaşi timp curajosul gest de a-i „împroprietări” pe cetăţenii oraşului, după ce, nu cu mult timp în urmă fuseseră spoliaţi. În 1986 a fost trimis să lucreze la Întreprinderea Judeţeană de Cinematografie, de unde s-a pensionat în 1990.
Iubit şi apreciat de către şimleuani, Ioan Pop a fost ales în 1996, pentru alţi patru ani, primar al oraşului de sub Măgura. Pentru că a fost cel mai longeviv edil, dar şi pentru că în decursul vieţii a fost omul cetăţii, implicat activ în viaţa comunităţii locale, pe care a deservit-o cu toată fiinţa, autorităţile şimleuane i-au conferit titlul de Cetăţean de Onoare.
Ioan Pop s-a stins duminică dimineaţă, la vârsta de 83 de ani.
Dumnezeu să îl odihnească în pace.

One Thought to “Cel mai longeviv primar al Şimleului a murit la vârsta de 83 de ani”

  1. VASS GEZA -bobotan

    Dumnezeu să-l odihnească în pace !
    Regretatul IOAN POP este un fiu al satului Bobota de care ne vom aminti mereu cu piosenie-respect și duioșie !!!
    Sincere condoleanțe familiei !

Leave a Comment