Cei trei noi magistraţi sălăjeni, primiţi la Cotroceni de preşedintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a primit, marţi, 31 ianuarie, la Palatul Cotroceni pe noii magistrați definitivi din România, cărora le-a semnat decretele de numire în 26 ianuarie. Trei dintre aceştia încep activitatea la instanţele din judeţul Sălaj.
Este vorba despre Geanina-Ioana Marincaş, judecător la Judecătoria Zalău, cea care a obţinut, de altfel, cea mai mare medie din totalul celor 100 de judecători stagiari care au luat concursul. Alături de ea, Andreea Păcurar, de la Judecătoria Şimleu Silvaniei, şi Florin-Eugen Baboş, de la Judecătoria Jibou.
„Judecătorii şi procurorii nu sunt doar cei care trebuie să acţioneze în baza principiilor constituţionale enunţate, ci trebuie să fie repere de moralitate în societate. Aşadar, deciziile dumneavoastră sunt importante și în plan social. Nu uitați niciun moment de cetăţean! Nu uitaţi de faptul că justiţia este în slujba cetăţeanului! Vă încurajez să nu faceţi niciun pas înapoi de la misiunea dumneavoastră, oricât de greu poate să fie în anumite situaţii. Dacă simţiţi că asupra dumneavoastră se fac presiuni, rezistaţi-le! Nu uitaţi că un politician sau altul sunt vremelnici într-o funcţie de decizie, pe când legea şi Constituţia sunt deasupra oricărui partizanat politic”, le-a transmis şeful statului.
Reamintim că examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari a fost organizat de către Institutul Naţional al Magistraturii, în perioada 1 iulie-3 noiembrie 2016.

Leave a Comment