Cehan depistat la volan după ce a băut alcool

Statisticile poliției rutiere sălăjene demonstrează, săptămânal, faptul că încă avem șoferi care, din comoditate și mai ales într-o stare de pură inconștiență, nu își lasă mașina acasă ori locul în care se află, după ce consumă băuturi alcoolice. Consecințele acestor fapte sunt, de cele mai multe ori, dramatice. Chiar și în condiții de trafic redus. prin aplicarea ordonanțelor militare, drumurile Sălajului nu scapă de șoferii care conduc fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice. Ultima “performanță” de acest gen aparține unu cehan. Marți, 7 aprilie la orele serii, un bărbat de 61 de ani din Cehu Silvaniei a fost oprit de poliţiştii din oraș în timp ce conducea autoturismul prin localitate. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Alcoolul la volan – adevărată “ruletă rusească”

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de gravă perturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, fără permis, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea dramatică a  acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Conform Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă. Nu uitați nicio clipă faptul că urcarea la volan după consumul de alcool poate reprezenta și ultima zi din viața voastră sau a unor oameni nevinovați.

Alte articole

One Thought to “Cehan depistat la volan după ce a băut alcool”

  1. Sandu

    Mai intai– scrie gresit cehan depistat la volan… Se scrie cehuan depistat bla, bla, bla. Cine este faptasul cu 1,09 alcoolemie sau dati-i numele ori numarul de masina, sa ne ferim de acest alcoolic inconstient.

Leave a Comment