Ce se întâmplă cu radarele poliției. Modificări legislative la un pas de a fi adoptate

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor au dat, zilele trecute, un raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea articolului 109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte.

Potrivit modificărilor adoptate, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”. Totodată, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil. Comisiile au mai decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie. Guvernul a anunţat că nu susţine această iniţiativă. Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul PNL Florin Roman, iar cu propuneri de modificări au contribuit şi parlamentari ai PSD şi UDMR.

 

Alte articole

One Thought to “Ce se întâmplă cu radarele poliției. Modificări legislative la un pas de a fi adoptate”

  1. Aer

    Foarte bine, actiunile politistilor trebuie sa fie de prevenire si avertizare , nu de vânătoare de amenzi si bacșiș .
    Aia ar insemna sa isi faca meseria, nu sa stea in masini la pandă ca mafioții !

Leave a Comment