Căutau televizoare defecte, dar „s-au mulţumit” şi cu 4.000 de lei

 

Două familii din Ortelec, respectiv Sălăjeni au rămas fiecare, la finele săptămânii trecute, fără câte 2.000 de lei, după ce trei femei de etnie rromă au reuşit să le pătrundă în case, sub pretextul cumpărării de televizoare vechi. Hoaţele au acţionat după un scenariu bine pus la punct. Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, una dintre femei a povestit cu proprietarul, distrăgându-i astfel atenţia, în timp ce celelalte două au furat câte 2.000 de lei din fiecare locuinţă.

Potrivit sursei citate, primul furt a avut loc vineri, 24 mai, în localitatea Ortelec, iar cel de al doilea, sâmbătă, 25 mai, în Sălajeni. Păgubiţii, Maria T. şi Ştefan P., au sesizat poliţia, însă nu au putut oferi semnalmentele hoaţelor, reţinând doar faptul că se deplasau cu un autoturism de culoare albă.
Reprezentanţii IPJ Sălaj recomandă pe această cale cetăţenilor să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuinţă, indiferent de pretext. De asemenea, orice persoană care va fi abordată de aceste femei care pretind că achiziţionează televizoare defecte este rugată să apeleze Poliţia la numărul unic de urgenţă 112.

Alte articole

One Thought to “Căutau televizoare defecte, dar „s-au mulţumit” şi cu 4.000 de lei”

Leave a Comment