Casă distrusă de flăcări de la un incendiu de vegetaţie

O gospodărie din localitatea Ciula, comuna Letca, a fost distrusă aproape în totalitate de flăcări după ce un gospodar a dat foc resturilor vegetale aflate pe o păşune din apropierea casei. Flăcările violente au scăpat de sub control şi s-au extins la locuinţă. Incidentul a a avut loc în cursul zilei de ieri, iar la faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Porolissum” Sălaj.

Lipsa unei surse de apă în apropiere a îngreunat intervenţia pompierilor, iar gospodăria,  casă şi o anexă, a fost distrusă aproape în totalitate. Tot în cursul zilei de ieri, un incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Surduc s-a extins la o clădire dezafectată, iar în localitatea Noțig, comuna Sălăţig, un fânar cu aproximativ 80 baloți de fân a fost complet distrus de flăcări.

25 de incendii de vegetaţie uscată în ultimele 24 de ore 

În ultimele 24 de ore, în pofida semnalelor de alarmă trase de autorități, pompierii militari sălăjeni au fost solicitați să intervină  25 de incendii la vegetație uscată, un record negativ la nivelul județului Sălaj.

Lipsa de interes și responsabilitate manifestat constant de către unii cetățeni a dus la acest record nedorit în ceea ce privește arderile necontrolate la vegetația uscată. Evidențele ISU Sălaj reflectă un fenomen fără precedent. Doar în luna martie au fost înregistrate un număr de 174 de incendii la vegetația uscată. Reprezentanţii  ISU Sălaj au aplicat șapte amenzi contravenționale în cuantum de 17.500  delei, iar activitățile de control vor continua să se desfășoare în această perioadă.

Leave a Comment