Caravana Jandarmeriei Române a ajuns pe plaiuri sălăjene

Pentru a prezenta cât mai eficient oferta educațională pentru cele 700 de locuri vacante în Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi (sesiunea ianuarie 2018), Jandarmeria Română a demarat o campanie la nivel național prin deplasarea unei caravane în principalele orașe ale României. Autospeciala inscripționată cu mesajul ,,Vino în echipa noastră!” a poposit sâmbătă, 25 noiembrie 2017, pe plaiuri sălăjene.

Caravana, însoţită de personal specializat din cadrul Jandarmeriei Române, s-a deplasat pe itinerariul Zalău – Şimleu-Silvaniei cu următoarele opriri: cartierul Ortelec, cartierul Dumbrava Nord, Piaţa 1 Decembrie 1918, zona Autogării Zalău, între orele 8-10 şi zona Parcului Central Şimleu-Silvaniei, între orele 10.30-12, după care şi-a continuat drumul către judeţul Satu-Mare.

Tinerilor interesaţi le-au fost oferite pliante şi li s-a prezentat oferta educaţională şi condiţiile obligatorii pentru înscriere, drepturile de care beneficiază elevii pe durata şcolarizării şi, ulterior, drepturile cadrelor militare de jandarmi.

Pentru sesiunea ianuarie 2018, instituțiile de învățământ postliceal ale Jandarmeriei Române organizează concursul de ocupare a celor 700 de locuri repartizate, după cum urmează – 350 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, județul Vâlcea și 350 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, județul Suceava. Potrivit iniţiatorilor campaniei, 700 de tineri au şansa la ”un loc de muncă decent, predictibil și cu perspectivă”, dacă vor urma cursurile instituţiilor militare de învăţământ pentru care se organizează admitere în luna ianuarie. Locurile scoase la concursul de admitere sunt comune pentru femei și bărbați. Stagiul de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia, în mod gratuit, de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române. La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei.

Concursul de admitere – condiții și probe

Pentru a putea participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii şi criterii specifice, dintre care amintim: să aibă cetăţenia română, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă media la purtare în perioada studiilor liceale – minim 9, vârsta între 18 ani împliniţi şi 27 de ani (împliniţi în anul participării la concurs), să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, să nu aibă antecedente penale.

Pentru concursul de admitere în şcolile de subofiţeri, care va avea loc în ianuarie 2018, a fost eliminat baremul de înălţime, iar proba sportivă a fost schimbată cu un traseu alternativ din cauza condiţiilor meteo specifice sezonului rece. Traseului aplicativ constă în parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde.

Până în prezent un număr de 38 de tineri sălăjeni şi-au manifestat interesul prezentându-se la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj pentru informaţii suplimentare. Un număr de 9 dintre aceştia şi-au depus dosarul de candidat.

Concursul de admitere se va desfăşura în perioada 13.01-21.01.2018 şi va cuprinde: contravizita medicală, verificarea aptitudinilor fizice, proba de verificare a cunoştinţelor (20.01.2018) şi afişarea rezultatelor admiterii.

Reamintim că înscrierile la sesiunea de admitere ianuarie 2018 se pot face până în data limită de 5 decembrie 2017, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj, situat pe bulevardul Mihai Viteazul nr. 105/A din Zalău.

Leave a Comment