Cannabis, etnobotanice şi substanţe medicamentoase, descoperite la membrii reţelei de traficanţi destructurată de DIICOT Sălaj

Polițiștii de Combatere a Criminalității Organizate din Sălaj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea  D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Sălaj, au prins în flagrant un bărbat, din Baia Mare, care comercializa etnobotanice. Cinci bărbați  din Baia Mare și un minor din Zalău au fost arestați preventiv.
În urma celor 13 percheziţii domiciliare şi una auto efectuate în cursul zilei de 13 februarie, de către polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sălaj, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Sălaj, la persoane bănuite de implicare în operațiunile ilicite, au fost descoperite cantităţi însemnate de droguri. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, au fost ridicate aproximativ 50 de grame cu substanţă de culoare albă, aproximativ şase grame de rezină de cannabis, 28 bile de staniol care conţineau cannabis, frunze de cannabis, 192 plicuri de etnobotanice, 38 de fiole și recipiente cu substanţe medicamentoase, cinci cântare electronice de precizie, un grinder de mărunţit substanţă vegetală, trei stick-uri, 15 telefoane mobile, 7.364 lei şi 100 USD, diferite înscrisuri privind bunuri imobile şi mobile, precum şi două autoturisme.

Percheziţiile au urmat unui flagrant organizat de către oamenii legii, în cursul aceleiaşi zile, pe raza localității Baia Mare, când un Mircea Varga, un cunoscut interlop local, a fost prins comercializând 150 de plicuri cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv (etnobotanice). Asupra bărbatului au mai fost găsite diferite substanţe medicamentoase şi un flacon în care se afla cocaină.
Din cercetări a reieșit că în perioada septembrie 2017-februarie 2018 pe raza județelor Sălaj și Maramureș s-a constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi procurat şi comercializat diferite cantităţi de droguri de mare risc (comprimate ecstasy și cocaină), droguri de risc (cannabis), precum și substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice). „În baza probatoriului administrat, în perioada 13-14 februarie a.c., cinci tineri din Baia Mare și un minor din Zalău, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv”, se mai arată în comunicat.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și comercializarea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv. La activități au participat și polițiști din structurilor de combatere a criminalității organizate din Cluj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Oradea, precum și jandarmi.

Alte articole

Leave a Comment