Când politica își bagă coada! Prim-procurorul Crin Bologa: “Ne vom apăra independența”

Ultimele evenimente din spațiul public produc îngrijorare în rândul magistraților sălăjeni. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, ne-a declarat joi că magistrații, mai precis procurorii și judecătorii sălăjeni, sunt tot mai îngrijorați. “Vă dați seama că ceea ce se întâmplă, ne îngrijorează. Da, suntem neliniștiți vizavi de ultimele evenimente. Nu putem comenta deciziile Curții Constituționale, însă, dacă va fi cazul, în limitele premise de lege, ne vom apăra independența, alături de ceilalți colegi din țară”, ne-a mărturisit Crin Bologa.

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au decis, miercuri, că există un conflict instituţional între Guvern şi Preşedinţie, după ce Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA. Ceea ce înseamnă, cu alte cuvinte, că magistrații vor fi la discreția ministrului Justiției. Adică, la discreția politicului, care poate interveni într-o anchetă pentru schimbarea cursului acesteia sau, pur și simplu, pentru blocarea dosarelor. Desigur, același politic ar putea cere procurorilor, la discreție, fabricarea de dosare.

4 Thoughts to “Când politica își bagă coada! Prim-procurorul Crin Bologa: “Ne vom apăra independența””

 1. Anonim

  Sefii procurorilor dunt ,,ingrijorati ,,si transmit aceasta ,,ingrijorare ,,si subalternilor ….Noi cetatenii suntem ingrijorati de-a dreptul vazand ca mse solicita sprijinul nostru de ai sustine in jocurile lor de interese ….urat ..si nedemocratic …La juramantul depus si la cat de bine sunteti platiti ar trebui sa faceti ceva pt tara nu sa va preocupe jocurile politice ……

 2. Anonim

  Dl Bologa este cel mai in masura sa vorbeasca despre amestecul politicului in justitie, era procuror tanar cand pe holurile Parchetului umblau Stanca si Nosa si altii ca sa dea indicatii in dosare, iar procurorul trebuia sa fie ghiocel daca voia loc de munca. Acele vremuri au trecut. Acum, cand sunt pe cale sa apara iar, tu, procuror, ce sa faci? Sa stai sau sa iei atitudine? Ar trebui ajutati. Ganditi-va ca maine aveti de-a face, cine stie cum si de ce, cu vreun nepot de parlamentar si ajungeti la Parchet. Cum ati dori sa fie anchetatorul? Cu legea in mana sau cu parlamentarul la telefon?

 3. Anonim

  Da, da, se-mpute brânza la DNA, codruţa e pe făraş !

 4. Anonim

  SEPTIMIU SA SCAPE RESTU NU CONTEAZA

Leave a Comment