Câini periculoși la Crișeni

Un echipaj de jandarmerie a fost solicitat să intervină, luni, 8 aprilie, în jurul orei 20, în localitatea Crișeni, după ce o persoană a fost mușcată de un câine. La fața locului s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 26 de ani, aflat pe un teren viran, a fost atacat de doi câini din rasa ciobănesc belgian, unul dintre aceștia mușcându-l de fesa stângă. O ambulanță sosită la față locului i-a acordat îngrijiri medicale, iar ulterior l-a transportat la U.P.U. Zalău.

Din relatările victimei, jandarmii au reușit să identifice proprietarul câinilor, un bărbat de 55 de ani din Zalău, acesta aflându-se la U.P.U. Zalău, însoțind o altă victimă a unui atac canin. În continuarea verificărilor, s-a stabilit că l-a scurt timp după primul atac, înainte de sosirea echipajului de jandarmerie, unul dintre câinii aceluiași proprietar a mușcat un tânăr de 16 ani în zona abdomenului.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 12 din Ordonanța de urgență nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, respectiv „neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane […]”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.

M. S.

One Thought to “Câini periculoși la Crișeni”

  1. […] Din relatările victimei, jandarmii au reușit să identifice… Articolul Câini periculoși la Crișeni apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment