Buletinele de vot pentru prezidenţiale au ajuns în Sălaj

 

Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj este deja plină cu buletine de vot. Acolo au fost depozitate, sub paza jandarmilor, cele 220.813 de buletine de vot, care urmează să fie utilizate la alegerile prezidenţiale. „Luni seara au fost primite buletinele de vot pentru alegerea preşedintelui României. De asemenea, au mai fost primite 192.415 de timbre autocolante şi 1.560 de ştampile cu menţiunea <<Votat>>”, au precizat reprezentanţii biroului de presă al Instituţiei Prefectului Sălaj. Aceştia au mai adăugat că, odată cu buletinele de vot, au ajuns în Sălaj şi 3.120 de tabele electorale pentru secţiile electorale, din care 624 sunt pentru urnele speciale.
Buletinele de vot vor fi distribuite cu câteva zile cu câteva zile înainte de scrutinul din 2 noiembrie, după un grafic stabilit în perioada următoare. La nivelul judeţului există 312 secţii de votare.
Sălajul se numără printre cele zece judeţe care au primit luni, 20 octombrie, buletinele de vot, urmând ca în această săptămână să ajungă şi în celelalte judeţe, iar în 27 octombrie, ultimele care vor prelua materialele necesare votării vor fi prefecturile din Bucureşti şi Ilfov, potrivit anunţului făcut de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.
Oficialul a precizat că în cursul zilei de luni au primit buletinele de vot şi tabelele electorale prefecturile judeţelor: Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Iaşi, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Suceava. Oprea a mai spus că, până la sfârşitul săptămânii, materialele pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie vor ajunge în aproape toată ţara.
Pentru alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în 18.550 de secţii de votare din ţară şi 294 în străinătate, au fost tipărite 20.745.068 de buletine de vot şi au fost pregătite 94.220 de ştampile cu menţiunea „Votat”.

 

Alte articole

Leave a Comment