Braconaj piscicol în Jibou

În urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, desfăşurate în ziua de 21 ianuarie de către jandarmii sălăjeni din cadrul plutonului Jibou, a fost depistată în flagrant o persoană care pescuia ilegal. Persoana în cauză, un bărbat de 52 de ani din Jibou, a fost observată în jurul orei 16, pe malul râului Someş, în zona localităţii Jibou, în timp ce pescuia prin metoda numită ,,greblare”. Bărbatul avea asupra lui o undiţă de pescuit de 2,7 metri, echipată cu mulinetă şi fir monofilament, 3 plumbi de 6 cm şi patru ancore (trei triple şi una dublă) folosite pentru braconaj. Totodată, în urma percheziţiei autovehiculului aparţinând făptuitorului, a fost găsită o plasă monofilament de aproximativ 2,5 metri, care avea prins la un capăt o bucată de plumb de 3,5 cm.

Pe numele persoanei în cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol. Uneltele folosite la săvârşirea infracţiunii au fost ridicate în vederea confiscării, conform art. 66 din ordonanţa sus-menţionată, iar actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou în vederea continuării cercetărilor.

Acţiuni de acest gen vor continua şi în perioada următoare, protejarea fondului piscicol fiind o permanentă preocupare a jandarmilor sălăjeni.

 

 

 

 

4 Thoughts to “Braconaj piscicol în Jibou”

 1. Anonim

  protejati-l ca poate vine dracnea la pescuit ca ii ia statul paralel belina

  1. Anonim

   Foarte important:- undita era 2,75 m – plumbii aveau doar 5,80 cm, etc,etc.Pe cine intereseaza aceste amanunte. De ce nu scrii numele si prenumele clientului ?

 2. Anonim

  ala fura doi pesti alții fura o țara si nu este nici o problema

 3. Anonim

  Nu fură doi pești.Cred că trebuie să fie artist, in plus dacă nu o mâncat căcat când o fost mic, poate da în apă și cu …….. că tot nu prinde nimic

Leave a Comment