Bilanţul tragic al primelor 10 luni: Şase morţi şi 120 de răniţi grav în accidentele produse în Sălaj

Peste 600 de activități preventive au fost desfășurate de polițiștii rutieri, în cele 10 luni ale acestui an, în vederea creşterii nivelului de cunoaştere şi respectare a regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi pentru conştientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă normele rutiere, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

În ciuda tuturor acestor demersuri, pe raza judeţului s-au produs 128 de accidente de circulație grave, urmările acestora constând în 30 de persoane decedate şi 120 rănite grav.
Principala cauză generatoare de accidente rutiere a fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, pe fondul căreia au avut loc 23 de accidente grave, soldate cu şase morți și 22 răniţi grav. Ca urmare a nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști, în perioada amintită s-au produs 17 accidente grave, în care au decedat trei persoane, iar 14 au fost rănite grav, mai arată sursa citată.

Alte 10 accidente grave soldate cu un mort şi nouă răniţi grav au fost produse din vina pietonilor. „Din totalul accidentelor de circulație grave înregistrate pe raza județului, în opt cazuri, soldate cu un mort și şapte răniți grav, autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior”, au precizat oficialii IPJ Sălaj.
Pentru a preveni implicarea participanţilor la trafic în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic, orice clipă de neatenţie putând fi fatală.
„Pietonilor le recomandăm să respecte cu stricteţe regulile privind deplasarea pe drumul public, prin evitarea, pe cât posibil, a folosirii părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, explică oamenii legii.

Alte articole

Leave a Comment