Bilanţ ISU „Porolissum” Sălaj: Pompierii au salvat 183 de persoane şi au dat amenzi de peste o jumătate de milion de lei

Aproape 2.500 de evenimente au fost înregistrate, în primel opt luni ale anului 2016, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj,  cele patru echipaje SMURD fiind solicitate, în perioada amintită, de peste 1.700 de ori, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Cele mai frecvente situaţii de urgenţă au fost incendii (116 cazuri) şi arderi necontrolate la vegetaţie uscată (30), valoarea bunurilor salvate în urma intervenţiilor depăşind 10 milioane de lei. Pompierii sălăjeni au intervenit şi pentru a acorda asistenţă pentru zeci de persoane de persoane, în descarcerări, asanări de muniţie, sablări de carosabil, salvări animale , evenimente publice de amploare ori inundaţii.

Potrivit sursei citate, în urma intervenţiilor la care au participat serviciile de urgenţă profesioniste au fost salvate 183 persoane, dintre care opt copii şi s-au înregistrat patru decese.

“Eforturile noastre au fost direcţionate către desfăşurarea unor acţiuni de informare directă a populaţiei, atât pe cale nemijlocită în centre de comune şi sate prin relaţionare directă cu cetăţenii, cât şi indirect, prin intermediul tuturor instrumentelor care ţin de mass-media, prin realizarea şi distribuirea de afişe şi pliante, precum şi, în cele din urmă, pe aplicarea de sancţiuni contravenţionale cu scopul bine definit de a fi înţeleasă necesitatea conformării cu normele legislative în vigoare şi de a avea efectul dorit, acela de fi reduse cât mai mult riscurile din aria noastră de competenţă”, au precizat oficialii ISU “Porolissum”.

În perioada amintită, Inspecţia de prevenire a executat la nivel de judeţ 1.619 controale, în urma cărora au fost aplicate 4.539 de avertismente şi 348 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea normelor de prevenire a situaţiilor, în valoare totală de 585.800 de lei.

Leave a Comment