Biciclist septuagenar, accidentat grav în Crasna

Un bărbat în vârstă de 72 de ani a suferit răni grave sâmbătă, 12 noiembrie, după ce a fost izbit de un autoturism condus de o tânără de 26 de ani din comuna Crasna.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, biciclistul circula pe aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul şi a efectuat virajul a stânga fără să se asigure. Ambii participaţi la trafic au fost testaţi cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Pentru a preveni un astfel de eveniment, oamenii legii recomandă bicicliștilor ca înainte de a schimba direcţia de mers să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când se deplasează în grup, numai în coloană câte unul, să nu circule cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice, pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător, iar înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, să se asigure temeinic şi acorde prioritate de trecere celor în drept.

“De asemenea, la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră”, avertizează poliţiştii.

Alte articole

3 Thoughts to “Biciclist septuagenar, accidentat grav în Crasna”

 1. Anonim

  Cu un tembel din ăsta bătrân pe bicicletă era s-o pățesc și eu, noroc de viteza de reacție și frâne bune. Cînd l-am întrebat de ce a luat-o la stânga fără să semnalizeze cu mâna, tăind calea mașinii, a răspuns că nu era nici o mașină, că el acolo a vrut să meargă, deoarece el acolo locuiește. Așadar, șoferi, feriți-vă de bicicliști!

 2. Anonim

  vad ca usor articolul dar mai ales comentariul, tind spre o blamare a celor care circula bicicleta, si asta e o greseala. Biciclistii la fel ca orice alt participant la trafic au obligatia sa respecte regulile de circulatie si codul rutier. Exista biciclisti inconstienti, la fel cum exista soferi inconstienti. Ar fi foarte frumos din partea oamenilor legii daca ar recomanda si soferilor sa respecte acea distanta de siguranta laterala de minim 1,5 m atunci cand depasesc un biciclist, si sa prezinte problema in ansamblu nu doar din perpectiva soferilor. Infrastructura noastra nu este una facila pt mersul cu bicicleta, un biclist trebuie sa gestioneze -multe- in trafic, iar rugamintea mea e ca soferii sa aiba in vedere acest lucru. NU mai vreau sa amintesc de ce e bine sa se circule cu bicileta pt ca cel cu comentariul, sigur nu v-a intelege. Vestea buna e, ca nu sunt toti ca el. ,,
  “Nothing compares to the simple pleasure of riding a bike” – John F Kennedy

 3. Anonim

  Măi Anonimus Pulumus,tu ai impresia că toți bicicliștii sau șoferii cunosc limba engleză ? Te dai mare sculă pe basculă…

Leave a Comment