Biblioteca „Alexandru Șterca Suluțiu” din Șimleu Silvaniei împlinește 70 de ani

În aceste zile, Biblioteca „Alexandru Șterca Suluțiu” din Șimleu Silvaniei împlinește 70 de ani. Ea a luat ființă datorită donațiilor cititorilor de carte șimleuani. Azi se poate mândri cu cele 67320 de volume în dotare, plus o bogată colecție de publicații actuale. În ultimii ani și-a extins spațiul. În felul acesta, frecvent ea devine sală de clasă pentru elevii Școlii Gimnaziale „Silvania”, director Angela-Maria Lipo, profesoară de citire, cea care își organizează aici numeroase conexiuni, ori lansări de carte.
În prezent, ea are un număr de peste 1500 de cititori și, cu toată pandemia, numărul elevilor celor care-i calcă pragul este în creștere. Într-un oraș al școlilor, mi se pare puțin!
Din păcate, zestrea de carte în ultimii doi ani a sporit doar din donații. Biblioteca este deschisă de luni până vineri, între orele 8 și 16. Le stă la dispoziția cititorilor Mihaela Pop și Costălaș Alin.
Cei care n-au uitat de ziua aniversară a bibliotecii au fost cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Silvania”. Au marcat momentul printr-o manifestare sub genericul „Ziua bibliotecii”, „ZIUA SPIRITUALITĂȚII NOASTRE”.
LA MULȚI ANI ȘI LA MAI MULȚI CITITORI AI BIBLIOTECII SEPTUAGENARE!

prof. Octavian Guțu

One Thought to “Biblioteca „Alexandru Șterca Suluțiu” din Șimleu Silvaniei împlinește 70 de ani”

  1. Constantin Nicolae Puscas

    La mulți ani! Ce bine e că cineva, care nu face parte din „aparatul” bibliotecii, semnalează evenimentul. Biblioteca din Șimleu n-a fost niciodata doar a școlii generale. A fost „orășenească”! A fost locul cel mai frecventat de adolescenți si tineri, ca mine, in anii ”60”, când la cinematograful orașului rulau maxim două filme pe săptămână, (cam la atât se rezumau sursele noastre culturale), iar a avea un aparat radio insemna că ești cineva. Mai apoi Casa de cultură a achiziționat un televizor. Mare și inedit eveniment pentru oraș! Cu mare plăcere îmi amintesc de domnul Breban ca bibliotecarul acelor ani. Apoi, nu-l pot uita pe impătimitul cărtii, Dumitru Corbeanu, director mulți ani al acestei instituții. Poate că asemenea evenimente aniversare ar trebui marcate nu doar in curtea școlii unde isi are sediul biblioteca. Repet, e biblioteca orașului si ar trebui sa fie mai vizibilă! Mulți, poate, nu-i cunosc existența.

Leave a Comment