Băuţi la volan

Doi tineri sălăjeni s-au ales, la sfârşitul săptămânii trecute, cu dosare penale, după ce au fost surprinşi de poliţişti conducând, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, sâmbătă, 5 octombrie, în jurul orei 2,50, poliţiştii din  Zalău l-au identificat în trafic pe Sebastian L., în vârstă de 27 ani, din Jibou, care conducea pe bulevardul Mihai Viteazu din municipiu autoturismul proprietate personală. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,52 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. O zi mai târziu, respectiv duminică, 6 octombrie, în jurul orei 5, poliţiştii de ordine publică din municipiu l-au depistat în trafic, pe strada Victor Deleu, pe Andrei G., de 27 de ani, din Zalău, care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,52 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, în ambele cazuri s-au întocmit acte premergătoare pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste limita 0,80 grame/litru alcool pur în sânge.

Alte articole

Leave a Comment