Bătăuşul din Jibou rămâne în arest la domiciliu

Magistraţii Judecătoriei Zalău au dispus, în cursul zilei de marţi, 19 ianuarie, menţinerea măsurii arestului la domiciliu în cazul jibouanului de 19 ani, Lakatos Iacob, acuzat de vătămare corporală din culpă, după ce în Ajunul Crăciunului a agresat un tânăr din Şamşud. Decizia nu este una definitivă. De altfel, potrivit reprezentanţilor instanţei zălăuane, tânărul din Jibou a formulat deja contestaţie, aceasta fiind înregistrată, în aceeaşi zi, pe rolul Judecătoriei.
Reamintim că, în Ajunul Crăciunului, în urma unui conflict izbucnit în Zalău, între două grupuri de colindători, un tânăr de 22 de ani a ajuns în comă, iar un altul de 19 ani, în arest la domiciliu.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au declarat că altercaţia a avut loc între un jibouan, ce venise cu grupul său la colindat în municipiu, şi un tânăr ce făcea parte dintr-un grup de colindători din localitatea Şamşud. “În 24 decembrie 2015, în jurul orei 22, poliţia a fost sesizată de V. S., din Şamşud, cu privire la faptul că fratele său, V. K., de 22 ani, a fost victima unei agresiuni în municipiu, în zona Pieţei Agroalimentare, fiind lovit în cap de către o persoană necunoscută”, au explicat oamenii legii. În urma loviturii primite, tânărul din Şamşud a căzut şi s-a lovit la cap. Acesta a fost transportat şi internat la Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, însă, după două zile a intrat în comă, fiind transferat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj – Napoca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
Potrivit sursei citate, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, în 27 decembrie 2015 , suspectul a fost identificat în persoana lui Lakatos Iacob de 19 ani, din Jibou, iar în 28 decembrie 2015 a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Zalău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Instanţa a respins însă solicitarea procurorilor şi a dispus măsura arestului la domiciliu.

Alte articole

One Thought to “Bătăuşul din Jibou rămâne în arest la domiciliu”

  1. Anonim

    asta baga oamenii in coma si instanta il lasa acasa.. In ce tara traim?????

Leave a Comment