Bărbat omorât de cerbii pe care îi îngrijea

Un localnic din Hurez a avut parte de un sfârşit tragic, după ce a fost atacat de unul dintre cerbii lopătari din ferma vărului său. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit, luni dimineaţă, fără suflare într-o baltă de sânge. Potrivit informaţiilor furnizate de Liviu Varga, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Sălaj, la faţa locului a fost solicitat un echipaj medical, însă medicii au constatat că sălăjeanul era mort de mai multe ore şi că avea pe corp mai multe leziuni provocate de nişte animale. „Bărbatul a fost găsit în faţa unui grajd, într-o baltă de sânge, lângă locul unde era preparată hrana pentru animale. S-a constatat că avea mai multe leziuni în zona capului şi o plagă înţepată în zona inghinală”, a precizat Varga.

Potrivit informaţiilor primite de la Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, trupul neînsufleţit al localnicului, Viorel Fărcaş, a fost descoperit într-un adăpost pentru animale. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalul Judeţean în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii bărbatului.
Conform spuselor primarului comunei Horoatu Crasnei, Florian Sur, bărbatul din Hurez îşi ajuta vărul la întreţinerea unei ferme de cerbi lopătari. Animalele, respectiv doi masculi şi 20 de femele, au fost aduse în urmă cu aproximativ un an din Belgia. Proprietarul fermei, Ioan Pop, a fost înştiintat telefonic despre tragedia care a avut loc, acesta fiind plecat în Belgia. „Venea săptămânal în ţară, iar de îngrijirea animalelor se ocupa vărul său, Viorel Fărcaş, şi un medic veterinar, care venea periodic din Cluj”, a mai spus primarul sălăjean. Se pare că aseară bărbatul a intrat în ţarcul animalelor pentru a le hrăni şi din motive necunoscute, acesta ar fi fost atacat de unul dintre cerbi. „Medicul legist urmează să stabilească, în urma autopsiei, care dintre rănile provocate de animal i-au fost fatale”, a adăugat Florian Sur.

 

Alte articole

Leave a Comment