Aventură cu aromă de lavandă

Primăria Zalău, cu sprijinul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică organizează, în data de 15 iulie, a treia excursie care are loc în cadrul proiectului „Circuitul anotimpurilor”. Această activitate se realizează în colaborare cu blogul „Hoinar prin Sălaj”, Compania de Apă Someș S.A., sucursala Zalău și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județ.

Prin această acțiune se urmărește promovarea municipiului Zalău precum și a traseelor turistice din județ. Costurile vor fi suportate individual de către fiecare turist în parte. Acestea includ: costurile de transport în valoare de 27 lei, masa de prânz (în valoare de 45 lei/adult și respectiv 20 lei/copil) și taxa pentru ateliere și plimbarea cu tractorul și remorca în valoare de 30 lei/persoană.

Acesta este, pe scurt, programul excursiei, cu obiectivele turistice care pot fi vizitate:

ora 9 – plecare din Zalău

ora 9:30 – Biserica Reformată din Vârșolț

ora 10 – Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Vârșolț

ora 10:30 – Stația de Tratare Vârșolț și Lacul Vârșolț

ora 11:40 – Monumentul lui Nicolae Titulescu din Crasna

ora 12 – Casa Muzeu a „Culii” din Meseșenii de Sus

ora 12:45 – Producător local de lavandă (asigură prânjun, ateliere, plimbare cu tractorul și remorca)

ora 17 – întoarcere în Zalău

Programul și itinerariul excursiei este unul gândit să răspundă celor interesați de aventură și descoperirea meleagurilor sălăjene. O primă oprire se va face în localitatea Vârșolț, la Biserica Reformată care a fost ridicată pe locul unei foste capele franciscane. Al doilea obiectiv din program este reprezentat de Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Vârșolț. De aici se va pleca spre Stația de Tratare Vârșolț. Vizitatorii se vor informa cu privire la modul cum funcționează sistemul care alimentează cu apă potabilă o mare parte din populația din județ. Ei vor admira spectaculoasa floră și faună care s-a dezvoltat pe suprafața și în jurul Lacului Vârșolț. O altă oprire va fi făcută la monumentul lui Nicolae Titulescu din Crasna.

În Meseșenii de Sus excursioniștii vor vizita Casa „Culii”. Aceasta este o casă tradițională din județ, cu pereții din pământ bătut. Casa are o tindă mică din care se intră în cameră, unde se află și un cuptor zidit lângă care, pe vremuri, dormeau copiii.

Ultimul popas va fi făcut la Fetindia, la o familie care cultivă lavandă și alte plante aromate din care se prepară produse alimentare și cosmetice. Aici vizitatorii vor avea parte de un prânjun (prânz) delicios, cu aromă de lavandă. Doritorii vor putea participa la o serie de ateliere atractive, destinate pentru cei mici și adulți. Vizitatorii vor pot experimenta și plimbarea cu tractorul și remorca.

Organizatorii le recomandă celor interesați de excursie să poarte echipament și  încălțăminte adecvate drumețiilor.

La această excursie pot participa un număr de 30 de persoane. Doritorii se pot înscrie, până în data de 13 iulie (de luni până vineri, între orele 9 – 17), în cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania (Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6).

One Thought to “Aventură cu aromă de lavandă”

  1. […] Primăria Zalău, cu sprijinul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică organizează, în data de 15 iulie, a treia excursie care are loc în cadrul proiectului „Circuitul anotimpurilor”. Această activitate se realizează în colaborare cu blogul „Hoinar prin Sălaj”, Compania de Apă Someș S.A., sucursala Zalău și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județ. Prin această acțiune se urmărește promovarea municipiului Zalău precum și a traseelor turistice din județ. Costurile vor fi suportate individual de către fiecare turist în parte. Acestea includ: costurile de transport în valoare de 27 lei,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment