Autovehicule, căruțe și sute de metri cubi de lemn confiscate de Poliție

În urma celor aproximativ 1.500 de controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi asupra a 1.245 mijloace de transport, polițiștii sălăjeni au aplicat, în primul semestru al acestui an, peste 470 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată în total cantitatea de 1.100 metri cubi de masă lemnoasă.

În perioada 1 ianuarie-30 iunie a.c., polițiștii cu atribuţii în domeniul ordinii publice au efectuat 1.483 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 472 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 760,4 mii lei,  la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, şi au fost constatate 75 de infracţiuni.

De asemenea a fost confiscată cantitatea de 1.100 metri cubi masă lemnoasă şi au fost indisponibilizate/confiscate trei autovehicule, şase căruțe şi zece fierăstraie mecanice.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj, Gărzii Forestiere Sălaj, precum şi de reprezentanţii Gărzii Judeţene de Mediu. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, au spus reprezentații IPJ Sălaj pentru Magazin Sălăjean.

 

 

Alte articole

Leave a Comment