Autorul accidentului mortal de la Tihău, arestat preventiv

Bărbatul în vârstă de 33 de ani din Sînmihaiu Almaşului care a provocat accidentul mortal din noaptea de 27 spre 28 ianuarie, de la Tihău, a fost arestat preventiv pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Accidentul s-a produs în timp ce şoferul încerca să scape de un echipaj de poliţie care îi luase urma, după ce bărbatul a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al oamenilor legii. Din cauza vitezei excesive, bărbatul a pierdut constrolul volanului, autoturismul a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. În urma impactului, fratele său de 18 ani, pasager pe locul din dreapta, a fost rănit grav şi a decedat la scurt timp. Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul nu se află la prima abatere de la lege. În martie 2016, el a fost prins conducând pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi a fost lăsat fără permis, redobândindu-şi dreptul de a conduce în mai 2017.

Leave a Comment