Au început înscrierile în clasa pregătitoare

Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare, în noul an școlar 2022-2023, începând de astăzi. Înscrierile vor avea loc în perioada 11 aprilie – 10 mai.

Condiții de înscriere în clasa pregătitoare

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii. Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. La fel și cei care nu au frecventat grădinița sau se întorc din străinătate. Aceștia vor fi consiliați înainte de înscriere. Urmează să se stabilească perioada în care părinții pot completa cererile de evaluare. Înscrierea în învățământul primar se face prin depunerea unei cereri-tip de înscriere însoțită de documente justificative. Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar. Cererile de înscriere pot fi descărcate şi de pe siteul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj https://www.isjsalaj.ro/.

 

 

Planul de şcolarizare pentru clasa pregătitoare  

Planul de şcolarizare pentru clasa pregătitoare poate fi vizualizat pe siteul ISJ Sălaj, la secţiunea ”Înscrierea pentru învăţământul primar 2022”. În municipiul Zalău planul de şcolarizare cuprinde: două clase pregătitoare cu predare în limba română la Liceul Sportiv “Avram Iancu”; Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” – trei clase, din care una cu predare în limba maghiară; Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu” – două clase cu predare în limba română din care una step-by- step; Şcoala Gimnazială “Porolissum” – două clase cu predare în limba română; Şcoala Gimnazială “George Coşbuc” – o clasă; Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” – trei clase cu predare în limba română; Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” – şase clase, din care patru cu predare în limba română, una cu predare în limba germană şi una cu predare în limba maghiară; Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” – trei clase cu predare în limba română; Liceul de Artă “Ioan Sima” – două clase cu predare în limba română; Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” – o clasă cu predare în limba română; Liceul Reformat “Wesselenyi” – o clasă cu predare în limba maghiară şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Speranţa” – o clasă cu predare în limba română.

Planul de şcolarizare pentru clasa pregătitoare  AICI 

 

 foto cu caracter informativ 

One Thought to “Au început înscrierile în clasa pregătitoare”

  1. […] Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare, în noul an școlar 2022-2023,.. Citeste mai mult […]

Leave a Comment