Asociaţia Pro Democraţia şi Direcţia Generală Anticorupţie te provoacă să participi la evenimentul “Labirintul anticorupție”

Evenimentul public “Labirintul anticorupție” va avea marți, 20 septembrie a.c., începând cu orele 11,30, în zona platoului de marmură situat în Piaţa 1 Decembrie 1918, din Municipiul Zalău. Cu această ocazie, locuitorii municipiului Zalău, și nu numai, sunt invitați să-și probeze cunoștințele referitoare la riscurile implicării în fapte de corupție.
Iniţiativa aparţine Direcţiei Generale Anticorupţie şi Asociaţiei Pro Democrația, organizatoare ale acestui eveniment unic în municipiul Zalău, „Labirintul anticorupţie”, parte a proiectului internaţional „Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România.
Cei care vor răspunde provocării vor putea intra într-o construcţie modulară de tip labirint, care le va oferi posibilitatea să-şi consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte.
Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le va fi înmânat câte un chestionar la care vor trebui să răspundă identificând varianta corectă în „labirint”. De asemenea, participanții la eveniment vor primi materiale informative şi promoţionale.
Activităţile din proiect debutează luni, 19 septembrie a.c cu o masă rotundă cu tema „Prevenirea corupției – drumul către integritate”, care va avea loc la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj – sala de conferințe, cu participarea reprezentanţilor din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, din instituţiile publice locale, precum şi cu reprezentanţi ai conducerii Direcţiei Generale Anticorupţie.
Ocazionat de eveniment, Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj îndeamnă cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să sesizeze ori de câte ori este nevoie la Telverde anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj – 0260611000 sau prin e-mail la adresa salaj.dga@mai.gov.ro.

4 Thoughts to “Asociaţia Pro Democraţia şi Direcţia Generală Anticorupţie te provoacă să participi la evenimentul “Labirintul anticorupție””

 1. Anonim

  dat fiind faptul ca platoul de marmura e in renovatie, evenimentul ar trebui organizat in curtea primariei, sa aflam direct de la sursa ce inseamna spaga,mita,valiza etc… ei sunt profesionistii de la care am putea invata toti…

 2. Patriot

  Singuru corupt din SALAJ este Mocanu ,gata lo prins oameni drepti ai Salajului Butiri Laurentiu,Crin Bologa si Septimiu Turcas oameni de o probitate morala,oameni drepti si nepatati.

 3. Anonim

  Infantilisme, prostiuțe…

 4. Anonim

  poti sa sesizezi pe cine vrei, nu se cauta dreptatea, CJS si Prefectura sunt la pamant. astea sunt pt presa pt imagine, in realitate:,, sa nu ne deranjati”nu exista sentiment mai frustrant decat acela in care cei care ar trbui sa faca dreptate sunt la fel de inselatori ca si cei invinuiti…

Leave a Comment