Arestaţi pentru că au încercat să scoată ilegal din ţară un pakistanez, cu o maşină înmatriculată în Sălaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea au depistat trei cetăţeni români care intenţionau să îl ajute pe un cetăţean pakistanez să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Cei trei români au fost prezentaţi instanţei de judecată, doi dintre ei primind mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, iar unul arest la domiciliu.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, în 3 martie, în jurul orei 19, pe timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii din cadrul Sectorului PF Petea au oprit, pe comunicaţia Dorolţ – Dara, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Sălaj, care se îndrepta spre frontiera de stat. În maşină se aflau patru persoane, dintre care una nu vorbea limba română.
„Deoarece cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor unde, lucrătorii noştri au stabilit că ocupanţii maşinii erau trei cetăţeni români, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani şi un cetăţean pakistanez, în vârstă de 21 de ani”, se precizează în comunicat. Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei trei români, domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare, intenţionau să îl conducă pe cetăţeanul pakistanez până în apropierea frontierei de stat, de unde acesta urma să treacă ilegal graniţa în Ungaria, dacă nu ar fi fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră.

Pakistanezul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei sătmăreni pentru trafic de migranţi.
Cei trei cetăţeni români au fost prezentaţi instanţei de judecată, bărbaţii primind mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, iar femeia arest la domiciliu.

Leave a Comment