Arestat la domiciliu după ce şi-a bătut mama în vârstă de 80 de ani

Un bărbat de 50 de ani din localitatea Cehu Silvaniei a fost plasat, luni, 16 iulie, în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de violenţă în familie, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, distrugere şi violare de domiciliu.

Faptele s-au petrecut duminică, 15 iulie, când Gavril C., a ignorat ordinul de protecţie pe care mama acestuia, în vârstă de 80 de ani, îl obţinuse cu doar o săptămână înainte, prin care instanţa îi interzicea, bărbatului, timp de trei luni, să se apropie la mai puţin de 200 de metri faţă de reclamantă şi faţă de localitatea acesteia.

Potrivit procurorului de caz Daniela Marta Chiş, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou, în ziua cu pricina, sălăjeanul a pornit,  înarmat cu un topor, spre locuinţa mamei, unde, odată ajuns, a spart uşa, s-a năpustit asupra femeii, lovind-o în repetate rânduri cu pumnii. „În urma loviturilor primite, victima a necesitat două-trei zile de îngrijiri medicale”, ne-a declarat procurorul. Inculpatul nu are un loc de muncă stabil şi îşi câştigă existenţa muncind ocazional în construcţii. Anchetatorii susţin că, pe fondul consumului de alcool, bărbatul şi-a mai agresat mama şi în trecut, căreia obişnuia să îi pretindă bani pentru a-şi cumpăra băuturi alcoolice. De altfel, hotărârea judecătorească prin care a fost emis ordinul de protecţie îl obliga pe Gavril C. să urmeze consiliere psihologică şi îi recomanda efectuarea unui tratament medical în scopul dezintoxicării.

Procurorii au solicitat arestarea preventivă a sălăjeanului, însă instanţa de pe Someş a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul este obligat să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat şi să nu comunice cu victima. Anchetatorii vor ataca soluţia judecătorilor.

Leave a Comment