Apă transportată cu cisterna în cătunul Verveghi. Fântânile localnicilor au secat

Situație gravă în cătunul Verveghi din comuna Vârșolț. Toate fântânile celor aproximativ 20 de familii care locuiesc aici au secat din cauza secetei. Oamenii au fost disperați și au cerut ajutorul autorităților. Primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos, a anunțat că mii de litri de apă au ajuns în cătun cu ajutorul cisternelor. Breda Lajos a explicat că proiectul de aducțiune a apei în zonă este în lucru și se speră că apa va curge la robinetele din cătun spre sfârșitul anului.

Localnicii din cătun nu au mai avut apă nici pentru animale, toate fântânile secând din cauza secetei care se agravează de la o zi la alta. Reprezentanții Primăriei Vârșolț s-au mobilizat și au cerut sprijinul Instituției Prefectului. O cisternă de mare capacitate aparținând armatei a transportat mii de litri de apă pentru săteni. În ajutorul comunității a sărit și Primăria Crasna.

O cisternă condusă chiar de primarul comunei Crasna, Kovács István, a transportat o cantitate mare de apă pentru întreaga comunitate din cătun. „Oamenii din Verveghi ne-au cerut ajutorul. Toate fântânile au secat, nu a rămas apă nici pentru animale. Am făcut rapid o ședință și am cerut sprijinul Instituției Prefectului care ne-a trimis o cisternă mare de la armată. Ne-a sărit în ajutor și primarul comunei Crasna. Personal a condus cisterna primăriei. Au făcut mai multe drumuri și au adus apă suficientă. S-au făcut stocuri și urmează să mai aducem dacă va fi nevoie”, a declarat Breda Lajos pentru Magazin Sălăjean. Primarul a precizat că proiectul de aducțiune a apei în cătunul Verveghi este în lucru, iar dacă lucrurile merg bine, sătenii vor avea apă în luna noiembrie a acestui an.

2 Thoughts to “Apă transportată cu cisterna în cătunul Verveghi. Fântânile localnicilor au secat”

  1. […] Situație gravă în cătunul Verveghi din comuna Vârșolț. Toate fântânile celor aproximativ 20 de familii care locuiesc aici au secat din cauza secetei. Oamenii au fost disperați și au cerut ajutorul autorităților. Primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos, a anunțat că mii de litri de apă au ajuns în cătun cu ajutorul cisternelor. Breda Lajos a explicat că proiectul de aducțiune a apei în zonă este în lucru și se speră că apa va curge la robinetele din cătun spre sfârșitul anului. Localnicii din cătun nu au mai avut apă nici… Citeste mai mult […]

  2. […] Situație gravă în cătunul Verveghi din comuna Vârșolț. Toate fântânile celor aproximativ 20 de familii care locuiesc aici au secat din cauza secetei. Oamenii au fost disperați și au cerut ajutorul autorităților. Primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos, a anunțat că mii de litri de apă au ajuns în cătun cu ajutorul cisternelor. Breda Lajos a explicat că proiectul de aducțiune a apei în zonă este în lucru și se speră că apa va curge la robinetele din cătun spre sfârșitul anului. Localnicii din cătun nu au mai avut apă nici…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment