Ansamblul ”Someșul” Jibou, premiul I la Festivalul Concurs Național de Folclor ”Mioveni”

Ansamblul „Someşul” Jibou al Asociaţiei Cultural-Educative „Someşul” Jibou a obţinut premiul I la Festivalul Concurs Național de Folclor ”Mioveni”. Aflat la prima ediţie, festivalul s-a desfăşurat în perioada 7-12 august şi a adunat 33 de ansambluri folclorice din întreaga ţară. În faza finală a festivalului au ajuns opt ansambluri care s-au întrecut pentru a obţine o nota cât mai mare oferită de juriul format: Elise Stan- președinte, Ileana Vieru, Constantin Enceanu, Doina Virginia Stănoiu,  Oancea Catalin şi prezentator Iuliana Tudor. În cele din urmă, Ansamblul „Someşul” Jibou a obţinut premiul I. ”Am fost apreciaţi, dar şi criticaţi de un juriu extrem de atent şi profesionist. Însă, până la urmă, se pare că am impresionat prin: originalitate, implicare, atitudine, dragoste faţă de dans şi personalitate. Pentru a obţine acest premiu I, toţi membrii ansamblului au facut mari sacrificii şi au depus mult efort: fizic, psihic, financiar, transpiraţie, lucru în echipă, pasiune şi implicare”, a declarat profesorul Mihai Petriş, directorul Asociaţiei Cultural-Educative „Someşul” Jibou. Membrii Ansamblului ”Someșul’ Jibou sunt voluntari și sunt instruiți de coregrafii Anghel și Doina Duscaș.

Alte articole

2 Thoughts to “Ansamblul ”Someșul” Jibou, premiul I la Festivalul Concurs Național de Folclor ”Mioveni””

  1. Anonim

    Bai fraților, ați creat o mica bijuterie a folclorului sălăjean prin acel obicei de nunta. Nici nu mai țin minte de când nu am văzut pe scena tradiție. Toate ansamblurile profesioniste de pe la noi vin, joaca, pleacă, nu simți nimic. Voi, în schimb emanați energie, plăcere, bucurie de a dansa. Mult succes în continuare Somesul de la Jibou!

    1. Anonim

      Nu știu cine esti anonimule, dar tare mult adevăr zici. Pe bani multi, ansambluri renumite nu fac nimic pentru tradiție sau promovarea folclorului tradițional din Sălaj.

Leave a Comment