Angajaţii de la Mediu au protestat pentru salarii mai mari

Câteva zeci de salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sălaj şi cei ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Sălaj au întrerupt lucrul marţi, 14 martie, între orele 10 şi 12, nemulţumiţi fiind de adâncirea inechităţilor salariale din sistemul public, care le diminuează nivelul de trai.
Potrivit unui comunicat de presă al sindicaliştilor din cele două instituţii, lefurile acestora sunt cele stabilite în 2009, în contextul în care salariile altor bugetari au făcut, recent, obiectul unor acte normative substanţiale, crescând substanţial. Protestatarii îi dau ca exemplu pe cei din Direcţia Sanitară Veterinară, Casa de Asigurări de Sănătate, Casa de Pensii, Consiliul Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Administraţia Finanţelor Publice, dar şi pe lucrătorii din învăţământ.
După cum ne-a declarat Dan Tămaş, şeful grupei sindicale din Garda de Mediu, leafa medie din instituţie se situează în jurul valorii de 1.500 de lei, în comparaţie cu cea din Garda Forestieră, de exemplu, unde este de două ori mai mare.
„Nu considerăm că este firesc să fim o categorie de salariaţi bugetari discriminaţi doar pe considerent numeric, toţi angajaţii agenţiilor judeţene şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediul însumând în prezent 1.845 de salariaţi”, se arată în comunicatul amintit. În speranţa că vocile lor vor fi auzite, angajaţii din domeniu s-au adresat în nenumărate rânduri atât conducerii APM Sălaj, ANPM, Gărzii Naţionale de Mediu, dar şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.
„Până la acest moment, revendicările noastre nu au fost soluţionate în vreun fel, astfel încât suntem cea mai discriminată şi nesusţinută guvernamental categorie de salariaţi plătiţi din fonduri publice”, se plâng angajaţii, care ameninţă cu declanşarea confictului colectiv de muncă şi cu întreruperea activităţii pe termen nelimitat.

Alte articole

2 Thoughts to “Angajaţii de la Mediu au protestat pentru salarii mai mari”

  1. 1845 de functionari. Cat intr-o fabrica mare.

  2. Anonim

    VA DA AURICA GREC SALARII CUM VRETI VOI!

Leave a Comment