Donaţie de la nemţi: o ambulanţă pentru Crucea Roşie Sălaj

Crucea Roşie filiala Sălaj are în dotare, începând din această săptămână, o ambulanţă cu care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din întreg judeţul. Ambulanţa este o donaţie a Crucii Roşii germane din localitatea Lehrte către filiala sălăjeană.

După cum a explicat preşedintele Crucii Roşii filiala Sălaj, Ionel Ciunt, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Crucii Roşii germane se află în vizită în Sălaj pentru a 22-a oară. “Ca de fiecare dată şi acum au venit cu ajutoare pentru câteva familii nevoiaşe din Sălaj, cu probleme sociale. Mai mult, de data aceasta au adus o donaţie şi pentru filiala noastră care constă într-o ambulanţă. În plus, au mai adus mobilier constând în paturi şi aparatură pentru consultaţii medicale – cu care intenţionăm să dotăm un centru de permanenţă. Suntem bucuroşi să-i avem în mijlocul nostru. Venirea lor în Sălaj înseamnă bucurie pentru 20-30 de familii care sunt încercate de soartă”, a spus Ciunt. Prezenţi la Zalău, reprezentanţii Crucii Roşii din Lehrte, Achim Ruter şi Heike Boris, au cumpărat în cursul zilei de astăzi şi alimente pentru a face pachete pe care le vor distribui unor familii nevoiaşe.

 Ambulanţa– sursă de venit

Prin ambulanţa donată de Crucea Roşie din Lehrte, reprezentanţii Crucii Roşii sălăjene intenţionează să realizeze venituri. “Am vrea să participăm cu ambulanţa la competiţiile sportive, la întâlnirile organizate de primării cu care noi încercăm să facem un parteneriat şi la diferite activităţi pe care administraţia judeţeană sau locală le organizează. O să încercăm, în măsura în care legislaţia o să permită, să vedem dacă această ambulanţă s-ar putea preta pentru transportul unor persoane la dializă. Taxele pe care o să le percepem la activităţile la care vom participa, vor fi sub valoarea societăţilor care în prezent participă la aceste activităţi. Pentru noi este important orice venit”, a adăugat preşedintele Crucii Roşii Sălaj.

crucea rosie (8)

Ca urmarea unor relaţii durabile de parteneriat între cele două filiale de Cruce Roşie, se intenţionează şi dezvoltarea unor relaţii pe linie educativă, între elevii de la unităţi de învăţământ din Zalău cu cei din localitate Lehrte. Este vorba despre un parteneriat care va implica plecarea unor copii din Zalău la Lehrte şi venirea celor de acolo la Zalău. “Toate aceste deplasări, dacă vom reuşi să le punem la punct, se vor desfăşura sub egida Crucii Roşii, iar tematica întâlnirilor va avea o componentă importantă a aceea ce înseamnă prim ajutor şi activitatea de voluntariat”, a adăugat preşedintele filialei din Sălaj.

 

Leave a Comment