Ambasadorul Republicii Coreea în România, așteptat mâine la Zalău

Joi este așteptat la Zalău ambasadorul Republicii Coreea în România, Kap-soo Rim. Demnitarul ar urma să se întâlnească cu oficiali din administrația locală și județeană, dar și cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri, discuțiile vizând proiecte de colaborare socio-economică, potrivit unor surse oficiale locale.

Un rol important în această vizită îl are deputatul sălăjean Florian Neaga, acesta fiind membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea. „Începând cu luna septembrie a anului 2008, atunci când a fost semnată Declarația privind Parteneriatul strategic între cele două state, România a fost primul stat din Europa care a încheiat un astfel de acord cu Republica Coreea, aceasta fiind de altfel și singurul stat din Asia cu care țara noastră a dezvoltat relații bilaterale la un nivel atât de înalt. Din acest punct de vedere este necesar să oferim un noi impuls cooperării economice având în vedere că în anul 2021 valoarea totală a schimburilor comerciale a depășit pragul psihologic de un miliard de euro. În continuarea dezvoltării acestui deziderat, România și-a arătat deschiderea pentru construirea unei relații de cooperare mai strânse între comunitățile românești și coreene”, este o parte din mesajul parlamentarului sălăjean.

Foto: Ambasada Republicii Coreea în România

One Thought to “Ambasadorul Republicii Coreea în România, așteptat mâine la Zalău”

  1. […] Joi este așteptat la Zalău ambasadorul Republicii Coreea în România, KIM Yong Ho. Demnitarul ar urma să se întâlnească cu oficiali din administrația locală și județeană, dar și cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri, discuțiile vizând proiecte de colaborare socio-economică. Un rol important în această vizită îl are deputatul sălăjean Florian Neaga, acesta fiind membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea. „Începând cu luna septembrie a anului 2008, atunci când a fost semnată Declarația privind Parteneriatul strategic între cele două state, România a fost primul stat din Europa… Citeste mai mult […]

Leave a Comment