Alertă meteo: În Sălaj, va ploua cu găleata!

Sălăjeni, pregăti-vă umbrelele! Vin ploile! Administraţia Naţională de Meteorologie a postat pe site-ul propriu o informare meteorologică prin care înştiinţează faptul că, în perioada 16 octombrie ora 14 – 17 octombrie ora 12, în cea mai mare parte a ţării, vor fi semnalate precipitaţii. Este vorba despre zonele Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul şi sudul Transilvaniei, unde cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat, iar la munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Potrivit meteorologilor, în acelaşi interval, vântul se va intensifica înseosebi în vestul, sudul şi în zona montană şi va atinge la rafală 45… 50 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60…70 de kilometri pe oră.
Conform meteorologilor, în perioada 16-18 octombrie, la Zalău, temperaturile vor fi de maxim 18 grade pe parcursul zilei şi minim şase grade noaptea.
Spre finalul săptămânii, sâmbătă şi duminică, 19-20 octombrie, temperaturile vor creşte ajungând la maxime de 21 de grade ziua. Probabilitatea de ploaie în perioada precizată va fi redusă.

Alte articole

Leave a Comment