Alcoolul la volan, noua modă în Zalău

Sâmbătă, 2 octombrie, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat în trafic, în câteva ore, trei conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. Prima faptă a fost constatată la ora 14:08, pe bulevadrul Mihai Viteazu din municipiul Zalău, în zona Silcotub. Conducătorul auto, un bărbat din Zalău, a fost testat cu aparatul Etilotest, rezultând 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au verificat documentele autovehiculului, constatând că avea asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto expirată, motiv pentru care i-au retras atât certificatul de înmatriculare, cât și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Cea de-a doua faptă a fost constatată la ora 18:08, pe strada Pietriș, din Zalău. Polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, din Zalău, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea acestuia cu aparatul Etilotest a indicat 1,23 ml/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Ultima constatare de acest gen a fost la ora 19:30, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. Polițiștii de ordine publică au oprit în trafic un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un bărbat, din Zalău, care avea o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetările și în acest caz, în vederea administrării întregului probatoriu.

În toate cele trei cazuri, rezultatele analizelor de sânge și probatoriul administrat de polițiștii vor „decide” soarta conducătorilor auto, respectiv finalitatea dosarelor penale întocmite.

M. S.

Leave a Comment