Alcoolul la volan – faptă nelipsită din constatările de weekend ale polițiștilor

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control sâmbătă, 24 martie a.c., la ora 22.55, pe strada Simion Bărnuțiu, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Surduc. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În noaptea de sâmbătă spre duminică (24/25 martie a.c.), la ora 2.58, oamenii legii au depistat o zălăuancă de 44 de ani, care se circula cu autoturismul pe strada 9 Mai. Testarea cu alcooltestul a relevat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Altă faptă de acest gen a fost constatată de polițiștii Serviciului Rutier duminică, 25 martie a.c., la ora 8.30. Un bărbat de 67 de ani din comuna Pericei a fost identificat în timp ce conducea autoturismul prin localitate cu o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și polițiștii șimleuani au oprit duminică, 25 martie a.c., la ora 23.35, pe strada 22 Decembrie 1989, un autoturism condus de un șimleuan de 31 de ani. În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost pozitiv, respectiv 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, conducătorii auto au fost conduși la spital pentru prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosare penale și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Alte articole

Leave a Comment