Aflat în timpul liber, un pompier a salvat trei persoane din incendiu

Locotenentul Dan Lazăr, 26 de ani, angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj, a salvat în a doua zi de Crăciun, trei persoane dintr-un imobil cuprins de flăcări.
Potrivit reprezentanților ISU, pompierul era în timpul liber, petrecându-și Crăciunul într-o locuință din municipiul Zalău. La un moment dat, el a sesizat că din imobilul vecin iese fum și, fără să stea pe gânduri, și-a alertat colegii de la ISU Sălaj. Până la sosirea echipajelor de pompieri, el nu a stat pe gânduri și a intervenit rapid pentru a salva cele trei persoane blocate în clădire, printre care şi o femeie de aproximativ 70 de ani.
Locotenentul Dan Lazăr are 26 ani și lucrează în Centrul Operațional Județean al ISU Sălaj din anul 2014, unde a fost repartizat în urma absolvirii Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție.
„Curajul, fermitatea și devotamentul sunt trăsăturile de bază care conturează nobila meserie de pompier, iar colegul nostru reprezintă încă un exemplu care demonstrează că pompierii salvatori sunt eroi și în timpul liber”, au precizat oficialii ISU.

Alte articole

Leave a Comment