“Aducăii” de fete la produs în Sălaj scapă de detenție

Cazul de proxenetism la care ofițeri și subofițeri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Sălaj au lucrat timp de mai multe luni, pe parcursul acestui an, s-a finalizat zilele trecute la Judecătoria Zalău. În acest caz au fost implicați trei tineri – doi frați din Buzău și un bărbat din Sălaj, precum și mai multe tinere aduse de cei doi din sudul țării în Sălaj și în județele învecinate, fiind folosite pentru servicii sexuale prestate în beneficiul celor trei. Victimele, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, toate din judeţul Buzău, “prestau” pentru bunăstarea celor trei, servicii sexuale în hoteluri şi apartamente private închiriate în regim hotelier din Sălaj, Bistriţa Năsăud, Sighişoara şi Buzău, activitatea lor fiind înlesnită sub diferite forme de către cei doi frați.

Din probatoriul administrat, poliţiştii au stabilit că bărbatul din Sălaj se ocupa de partea de cazare, iar cei din Buzău de restul activităților. Sumele de bani oferite de clienţi victimelor, respectiv banii încasaţi de proxeneţi de pe urma serviciilor prestate de victime erau, în medie, de 100 până la 200 de lei. În urma sentinței dată de magistrații Judecătoriei Zalău, inculpatul de 29 de ani s-a ales cu o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere cu un termen de încercare de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, fiind, totodată, obligat să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Buzău sau organizat în colaborare cu instituţii de comunitate, iar pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Cislău.

Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni, de proxenetism în forma continuată, fratele său a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere cu un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a deciziei instanţei. Şi acesta va trebui să urmeze un program de reintegrare socială şi să presteze timp de două luni muncă în folosul comunităţii. Decizia instanţei poate fi atacată de cei doi cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Ancheta a scos la iveală faptul că peste 500 de clienți au beneficiat de serviciile puse la dispoziție de fetele aduse din Buzău, sub directa supraveghere și “îndrumare” a celor doi bărbați.

 

 

Leave a Comment