Adolescenţii pot începe mai devreme şcoala de şoferi

Adolescenţii ar putea începe şcoala de şoferi cu trei luni înainte de împlinirea vârstei majoratului. Potrivit unui proiect pentru modificarea regulamentului de aplicare a legii care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, persoanele care doresc să obţină permisul de conducere se vor putea înscrie la şcolile de şoferi cu trei luni înainte de împlinirea vârstei de 18 ani.
Acest proiect introduce şi posibilitatea elevilor din şcolile cu profil tehnic auto, care doresc obţinerea permiselor din categoriile B şi BE, să înceapă şcoala de şoferi de la vârsta de 17 ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor, comisarul şef Mihai Enache, elevii vor avea şansa, în acest fel, ca la terminarea studiilor să intre imediat în câmpul muncii. Cei care urmăresc să obţină permise de conducere din categoriile C şi CE, care până acum puteau fi obţinute numai începând cu vârsta de 21 de ani, pot începe şcoala de şoferi la vârsta de 17 ani, iar de la vârsta de 18 se pot prezenta la examen. După ce promovează examenul, dacă prezintă un certificat de calificare profesională eliberat de Autoritatea Rutieră Română, ei primesc permisele din categoriile C şi CE, însă, până la vârsta de 21 de ani nu pot conduce vehiculele care aparţin acestor categorii decât pe teritoriul ţarii.
Există în proiect şi o normă tranzitorie care face referire la situaţia candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere din categoria AM. Ca urmare, aceia care fac dovada faptului că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule, anterior datei de 19 ianuarie 2013, se pot prezenta direct la examen, fără să fie obligaţi să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi.

Alte articole

One Thought to “Adolescenţii pot începe mai devreme şcoala de şoferi”

  1. Anonim

    Numa’ ase pot muri mai iute….
    Legiferare impotriva curentului….Nu vad berbecii aia din Parlament ca majoritatea accidentelor rutiere implica tineri pana in 20 de ani?
    Pe acest motiv ar trebui sa nu poti avea permis mai repede de 30 de ani…

Leave a Comment