Adolescenţi arestaţi după ce au furat şi au distrus şapte autoturisme

Trei adolescenţi au ajuns după gratii şi un altul este căutat de poliţişti într-un dosar cu mai multe infracţiuni contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere. Faptele au fost comise în perioaa 29 iulie-3 septembrie, pe timpul nopţii.

Cei patru au vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, sunt din comuna Bobota şi sunt cercetaţi de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în noaptea de 29 spre 30 iulie, doi minori de 15, respectiv 16 ani au sustras un autoturism care se afla parcat, dar neasigurat (cheile se aflau în autoturism), în faţa unui imobil de pa raza localităţii Lompirt, după care s-au deplasat cu autoturismul până în localitatea Hereclean, unde l-au incendiat pentru a şterge orice urmă.

În noaptea de 15 spre 16 august, băiatul de 15 ani şi un adolescent de 18 ani au deposedat prin violenţă un bărbat de 45 de ani, de autoturismul personal. Fapta a fost comisă între localităţile Bobota-Zalnoc, iar autorii se aflau pasageri în autoturism. După comiterea faptei, cei doi şi-au continuat deplasarea fiind identificaţi în municipiul Bucureşti.

Două săptămâni mai târziu, mai precis în noaptea de 31 august spre 1 septembrie, cei doi minori şi cu unul dintre adolescenţi au mai sustras cinci autoturisme de pe raza localităţilor Sărmăşag, Gîrceiu, Bobota şi Hodod, judeţul Satu Mare. În toate cazurile, autoturismele aveau cheile în contact. Trei dintre maşini au fost găsite pe raza localităţii Bobota şi două în comuna Dobrin.
În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, trei dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost reţinute sâmbătă, 1 septembrie, şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj. În ziua următoare au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, distrugere prin incendiere şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Pe numele acestora, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

În ceea ce-l priveşte pe al patrulea tânăr implicat în activitatea infracţională, acesta este căutat în continuare de poliţişti.

Sfaturile poliţiştilor

Pentru a preveni astfel de fapte, poliţiştii sălăjeni recomandă ca la coborârea din autoturism, să scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor. Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului nu trebuie păstrate în acesta. Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate.

În situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajaţi în acest schimb pe cont propriu.

Apelaţi la poliţiştii specializaţi, care vor acţiona profesionist pentru recuperarea autoturismului şi prinderea autorilor. În caz contrar, riscaţi atât pierderea banilor, cât şi să nu recuperaţi autoturismul.

2 Thoughts to “Adolescenţi arestaţi după ce au furat şi au distrus şapte autoturisme”

  1. Anonim

    De ce lasă cheile în contact? N-au muncit pentru banii cu care au cumpărat mașina? De ce iau persoane necunoscute la stop? Există taxi, metrou, autobuz, tren, vapor, avion. Dacă nu trece nici unul, să meargă pe jos – e recomandabil pentru sănătate.

  2. Alfaman

    Cam asta se invata pe fcbk sau la serile maneliste. Cum sa incalci legea.

Leave a Comment