Adolescent condamnat pentru trafic de droguri

Zălăuanul în vârstă de 18 ani trimis în judecată după ce a comercializat către mai multe persoane canabis adus din Spania a fost condamnat în primă instanţă.
Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi i-au aplicat acestuia o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare, cu suspendare pe un termen de încercare de doi ani. În plus, i-au aplicat pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a alege pe o durată de 2 ani, a cărei executare va începe la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Pe durata termenului de supraveghere, adolescentul se va prezenta la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
El a fost obligat şi să urmeze un curs de pregătire şcolară. Judecătorii au decis ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, zilnic, câte două ore, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău sau la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Zalău.
Reamintim că adolescentul a fost prins de către procurori la scurt timp după ce apucase să vândă circa 16 grame de cannabis unor cunoştinţe, printre care şi doi minori de 15, respectiv 17 ani. Asupra traficantului, anchetatorii au găsit 1.500 de lei, bani obţinuţi din vânzarea drogurilor, precum şi 16,4 grame de cannabis. „Marfa îi fusese expediată din Spania, de către un prieten, prin intermediul unui microbuz care efectuează curse regulate în peninsula iberică. Drogurile fusese ascunsă într-un colet, în nişte borcane, alături de mai multe dulciuri”, declara procurorul Dan Bubuiug, şeful DIICOT Sălaj. Potrivit spuselor sale, printre consumatori se numărau şi minori.

Leave a Comment