Adăpost de câini, controlat de Poliţie. S-au dat amenzi de peste 50.000 de lei

Administratorul unui adăpost privat de câini din localitatea Dragu a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de peste 50.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate în urma unui control desfășurat, în cursul zilei de joi – 2 februarie, de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj și ai Gărzii de Mediu Sălaj, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

După cum au explicat reprezentanții IPJ Sălaj, s-au verificat condițiile de viață ale patrupedelor, gestionarea câinilor fără stăpân, protecția animalelor, dar și regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, conform legislației specifice în vigoare.

Astfel, în urma controlului, polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat și verificat 204 exemplare canine, iar pentru neregulile constatate au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.600 de lei.
„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Sălaj vor desfășura în continuare activități de verificare a concordanței dintre animale identificate, documentele sanitar-veterinare puse la dispoziția polițiștilor și a specialiștilor din cadrul celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, a bazelor de date care gestionează deținătorii de animale, a respectării obligațiilor privind întreţinerea şi supravegherea animalelor, tratamentul aplicat acestora excluzând orice act de cruzime şi violenţă, dar și respectarea obligațiilor referitoare la microciparea, sterilizarea și vaccinarea antirabică a animalelor”, au precziat reprezentanții IPJ Sălaj.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor recomandă tuturor deținătorilor de animale să respecte normele cu privire la bunăstarea și protecția acestora. De precizat este faptul că acțiunile de control s-au desfășurat la nivel național și au fost pentru identificarea și combaterea traficului ilegal de câini.

2 Thoughts to “Adăpost de câini, controlat de Poliţie. S-au dat amenzi de peste 50.000 de lei”

  1. […] Administratorul unui adăpost privat de câini din localitatea Dragu a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de aproape 60.000 de lei Citeste mai mult […]

  2. symy pescarul

    Exista 3 variante;1CASTRAREA/STERILIZAREA 2VACCINARE/ADOPTIE(cazuri fericite) 3EUTANASIEREA!!!..Are rost sa ti 100 de caini in cotete legati???Prada de mancare/medicamente/curatanie zilnica ect…In max 30 aplicati punctele 1,2,sau3…succes

Leave a Comment