Acțiune inedită la Crasna. Primari, localnici, oameni de afaceri și fermieri au donat grâu pentru centre de copii și bătrâni

Primarii mai multor comune sălăjene, reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Zalău, ai UDMR Sălaj, oameni de afaceri și fermieri au participat astăzi la o acțiune de strângere a grâului pentru centre de vârstnici și copii. Acțiunea s-a desfășurat la Crasna și a devenit o tradiție la nivel local.

Evenimentul s-a derulat în apropierea bazei sportive din Crasna. O căruță împodobită cu țesături tradiționale și cu grâu uscat a fost umplută cu grâu. Sacii au fost aduși de reprezentanții mai multor primării, dar și de oameni de afaceri și fermieri. Acțiunea de astăzi a fost una simbolică și a dat startul unei campanii practice de donare de grâu, făină, pâine și alte produse alimentare, toate urmând să ajungă la unități în care se află internate persoane vulnerabile, vârstnici și copii.

An de an se strâng cantități semnificative de grâu, făină și pâine. „Desigur, astăzi vedeți aici această căruță frumos împodobită, este un moment simbolic și simbolizează strângerea grâului. Fiecare comunitate participantă aduce un sac cu grâu pe care îl golim în căruță. Dăm startul acestei activități care presupune colectarea unei cantități semnificative de grâu, făină și pâine, toate urmând să ajungă la aceste centre. Este un exemplu de mobilizare civică, un exemplu pe care trebuie să-l urmăm. Este important să întindem o mână de ajutor acolo unde este nevoie”, a spus Seres Denes.

La acțiune au participat primari, viceprimari și alți reprezentanți ai administrațiilor locale din Crasna, Bocșa, Vârșolț, Camăr, Pericei, Carastelec, Cehu Silvaniei, Hereclean, dar și din alte comune. Au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Szilagyi Robert, viceprimarul municipiului Zalău, Fazakas Nicolae, și senatoarea Kovacs Irina.
Adrian Lungu

3 Thoughts to “Acțiune inedită la Crasna. Primari, localnici, oameni de afaceri și fermieri au donat grâu pentru centre de copii și bătrâni”

  1. […] Primarii mai multor comune sălăjene, reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Zalău, ai UDMR Sălaj, oameni de afaceri și fermieri au participat astăzi la o acțiune de strângere a grâului pentru centre de vârstnici și copii. Acțiunea s-a desfășurat la Crasna și a devenit o tradiție la nivel local. Evenimentul s-a derulat în apropierea bazei sportive din Crasna. O căruță împodobită cu țesături tradiționale și cu grâu uscat a fost umplută cu grâu. Sacii au fost aduși de reprezentanții mai multor primării, dar și de oameni de afaceri și fermieri.… Citeste mai mult […]

  2. Dorin

    Iar, ne dau ungurii lectii! Felicitari conationalilor nostri care vin in ajutorul tuturor!

  3. Anonim

    In aparenta gestul se vrea nobil,in esenta este pacat ca batranii si copii au nevoie de astfel de gesturi care-i proiecteaza intr-o simbolica atitudine de a sta cu mana intinsa intr-o societate care prin mijloace inadecvate de distribuire a valorilor materiale obliga la umilinte chiar daca acestea sunt imbracate la propriu in tesaturi traditionale .

Leave a Comment