Acțiune de amploare a polițiștilor sălăjeni în zona Crasna

O amplă acţiune a poliţiştilor sălăjeni, derulată pe raza Secţiei de Poliţie Rurală Crasna, s-a lăsat cu amenzi, confiscări de produse alimentare şi certificate de înmatriculare retrase.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, acţiunea ce a avut loc marţi, 24 iulie, a avut ca scop prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică în mediul rural, respectarea normelor legale privind comerţul cu bunuri și produse accizabile, precum și pentru asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

În timpul acţiunii, poliţiştii au verificat legalitatea comerţului cu animale, transportul acestora, identificarea animalelor furate; legitimarea şi identificarea persoanelor care practică acte de vânzare cumpărare de animale, ținând cont de semnalmentele celor reclamate furate sau date în urmărire (microcipuri, crotalii); identificarea şi prinderea persoanelor urmărite sau care se sustrag urmăririi penale sau cercetărilor, în zona de interes pentru lucrători de poliţie. De asemenea, polițiștii au efectuat verificări pe linia respectării legislației privind evidența populației, controale în trafic pe raza secției și la agenții economici, pen linia respectării Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Oamenii legii au verificat 14 unități comerciale, 12 persoane în bazele de date și au constatat 27 de contravenții, din care 12 la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, şapte la Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și opt pentru nerespectarea legislației rutiere. Polițiștii au retras două certificate de înmatriculare (unul pentru defecțiuni tehnice și unul pentru lipsă ITP, în acest din urmă caz, ridicând și plăcuțele de înmatriculare). Au fost confiscate produse alimentare, în valoare de 544 lei, iar cuantumul amenzilor aplicate se ridică la aproximativ 51.000 lei.
La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Secției de Poliție Rurală Crasna, și au beneficiat de sprijinul colegilor jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj.

Leave a Comment