Accident pe strada Gheorghe Doja din Zalău

Un accident de circulaţie soldat cu rănirea uşoară a unui pieton a avut loc în cursul zilei de joi, 16 decembrie,  pe strada Gheorghe Doja din municipiul Zalău. Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit că un autoturism, condus de un bărbat  în vârstă de 80 de ani din Cluj-Napoca, a accidentat un băiat în vârstă de zece  ani din  Zalău, care se afla în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni. În urma incidentului pietonul suferit leziuni și a fost transportat la spital pentru investigații. Conducătorul auto nu consumase alcool, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza și condițiile în care s-a produs evenimentul rutier.

Atenție părinți!

Pentru a preveni implicarea copiilor în accidente de circulaţie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj recomandă părinţilor să-i înveţe pe aceştia să circule numai pe trotuare şi să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor. “Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir unul după altul. De asemenea, să nu-i lăsați să se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult. Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea familiei dumneavoastră!”, au transmis reprezentanţii IPJ Sălaj.

 

One Thought to “Accident pe strada Gheorghe Doja din Zalău”

  1. Anonim

    Trecerea aia de la intersectia cu Eminescu este pericol public.Ar trebui desfiintata alaltaieri! Cei care vin dinspre Cluj si nu cunosc zona devin periculosi fara voia lor.Ai si curba la dreapta si panta.Combinatia perfecta sa te trezesti cu pietonul pe capota.

Leave a Comment