Accident grav în Zalău: a traversat prin loc nepermis și a ajuns la Urgențe

Traversarea prin loc nepermis și fără un minimum de măsuri luate înainte de angajarea în trecerea străzii, au fost cauzele unui eveniment rutier care a băgat în spital o femeie din Zalău. Accidentul a avut loc miercuri după-amiaza, pe strada Sfânta Vineri, din municipiul Zalău. Din primele cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că victima, o femeie în vârstă de 72 de ani a fost accidentată de un autoturism condus de un zălăuan de 52 de ani, în timp ce traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure.Femeia a suferit leziuni și a fost transportată la Spitalul Județean din Zalău pentru îngrijiri medicale și evaluarea gravității rănilor suferite.

Deși nevinovat, conducătorul auto trebuie să suporte ceea ce fiecare conducător auto suportă în astfel de situații nenorocite: stresul cercetării penale, demarate de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Pietonii inconștienți, cei cărora nu le pasă de integritatea, sănătatea ori viața lor și nu înțeleg niciodată că o secundă de neatenție te poate costa viața, iată, le fac și altora viața un calvar prin nesăbuința lor.
Poliția Rutieră reamintește participanților la trafic necesitatea respectării regulilor de circulație și pericolul la care se expun ignorând regulamentul de circulație pe drumurile publice: traversaţi mereu exclusiv prin locurile marcate cu indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor. În lipsa acestora, efectuați traversarea pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul; respectați mereu culorile semaforului.

Responsabilitatea, respectul în trafic și atenția, sunt, de cele mai multe ori, cele trei reguli de aur care ne salvează viața!

Alte articole

Leave a Comment