A fost deblocată albia pârâului Miței din Zalău

Potrivit unui comunicat furnizat de Apele Române Someș-Tisa, a fost deblocată albia pârâului Miței din Zalău. Angajații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj și-au unit forțele în vederea îndepărtării aluviunilor și vegetației care blocau albia pârâului.

Prin aceste lucrări, cuprinse în Programul de gospodărire a apelor, se are în vedere păstrarea în condiții bune de exploatare a lucrărilor hidrotehnice și asigurarea secțiunilor de scurgere a apei.

Potrivit specialiștilor, vegetația dezvoltată în exces și arborii căzuți, prezintă risc de blocaje pe cursurile de apă și, implicit, risc de inundații. Astfel, prin lucrările hidrotehnice efectuate în teren se pot observa, în timp real, orice modificări (la nivel de structură și de siguranță) care pot apărea. Totodată, cetățenii sunt rugați să păstreze curățenia în zonă și să nu procedeze la aruncarea de gunoaie și/sau abandonarea deșeurilor menajere care pot obtura albia pârâului.

One Thought to “A fost deblocată albia pârâului Miței din Zalău”

  1. […] Potrivit unui comunicat furnizat de , a fost deblocată albia pârâului Miței din Zalău. Angajații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj și-au unit forțele în vederea îndepărtării aluviunilor și vegetației care blocau albia pârâului. Prin aceste lucrări, cuprinse în Programul de gospodărire a apelor, se are în vedere păstrarea în condiții bune de exploatare a lucrărilor hidrotehnice și asigurarea secțiunilor de scurgere a apei. Potrivit specialiștilor, vegetația dezvoltată în exces și arborii căzuți, prezintă risc de blocaje pe cursurile de apă și, implicit, risc de inundații. Astfel, prin… Citeste mai mult […]

Leave a Comment